VVD begint heksenjacht op malafide rijschoolhouders

Bij ons weten duurt het nog een tijdje voordat het maart is en we weer iets te kiezen hebben, maar de VVD voert nu alvast campagne. Vreemd, want een VVD die bedrijven aanpakt, is toch zoiets als een PvdA die mensen uit de bijstand schopt.

Och, jongens, het blijkt allemaal weer veel genuanceerder te liggen. De VVD heeft hier wel degelijk over nagedacht en beschermt de belangen van rijscholen die wel gewoon deugdelijk opgeleid personeel in dienst hebben. Dat is nog terecht ook. Wij zien geregeld lesauto's rondrijden met de vaagste teksten, beloften en leerlingen van wie we dachten dat ze helemaal niet mochten rijden. Zicht rondom in de vorm van een brievenbus is niet ideaal.

VVD-Kamerlid Barbara Visser (portefeuillehouder 'Is dit PvdA-voorstel een grap?') heeft zonder meer de verkiezingen in het achterhoofd, want ze oreert als een PVV'er met een ondernemersachterban. "Als je willens en wetens fraudeert en daarmee leerlingen in gevaar brengt, dan moet er geen genade zijn." "Geen genade," zo zo, Don Visser, ga je mensen een Lupara in hun mond stoppen?

Nou, dat is best een goed idee, want als het klopt wat Visser zegt, moeten we ons wel zorgen maken. Van de vermoedelijk 1200 malafide rij-instructeurs die ons mooie Nederlandje kent, spreken er nogal wat geen Nederlands. Volgens Visser zijn de verplichte bijscholingscursussen van monopolist CBR zo gemakkelijk, dat instructeurs slagen die helemaal geen Nederlands spreken. Te gek! 

Wij wachten op een motie van D66 en Groenlinks die deze praktijken ondersteunt, mevrouw Visser en haar VVD wegzet als racisten en niet-Nederlands sprekende instructeurs prijst als een uitstekende manier om de meer bedekte medemens aan een rijbewijs te helpen. En nu / voorsorteren.