Apple maakt helemaal geen zelfrijdende auto

De hele wereld zit te wachten tot Apple dan eindelijk zijn grote publieke geheim onthult: een auto. Maar volgens insiders is het project van richting veranderd en bouwt Apple geen auto meer.

Apple heeft Dan Dodge aangenomen. Dodge was de baas van Blackberry's autodivisie. Dat hij is aangetrokken zou erop duiden dat Apple zich wil richten op zelfrijdende technologie, in plaats van zelfrijdende auto's. Dat wil niet zeggen dat er geen Apple Car komt, maar het betekent wel dat de prioriteiten zijn veranderd.

 Apples Project Titan, dat draaide om zelfrijdende auto's, is dus van richting veranderd. Daar worden wij niet echt vrolijk van. Rijsystemen zijn natuurlijk hartstikke geinig, maar iedereen keek reikhalzend uit naar Apples idee van een auto. Daar moeten we nu nog langer op wachten, of misschien krijgen we wel helemaal geen topdesign maar run of the mill-saaiheid. Want het is nu waarschijnlijker geworden dat Apple alleen de technologie ontwikkelt en daarna ofwel een partnerschap met een bestaande automaker aangaat, of zo'n bedrijf koopt. 

Nou ja, we kunnen altijd hopen dat Apple zich wederom bedenkt en toch epische shit op wielen gaat maken. Is misschien wel nodig ook, want de helft van Apples verkopen komt van de iPhone en de vraag naar die telefoons neemt af. Auto's dus, Apple, wij willen het.