Welke auto mag in uw broekje?

De aantrekkingskracht die een auto op een mens heeft, is zijn belangrijkste asset. Prijsvechters zijn leuk en krachtpatsers nog leuker, maar uiteindelijk gaat het om het onderbuikgevoel dat een auto bezorgt. Welke merken slagen daar het beste in?

De vraag naar de score op de Injebroekje-Index houdt wetenschappers en filosofen al tijden bezig. Gelukkig is er betrouwbaar en periodiek onderzoek van de fijne lui bij J.D. Powers. Omdat het wetenschappelijk is, wordt alles wat zouteloos opgeschreven, maar toch, laten we even meelezen.  J.D. Powers heeft het over "Automotive Performance, Execution and Layout" en rommelt die termen bij elkaar in het woordspelende acroniem 'APEAL'. Nifty

Er wordt van alles en nog wat gemeten om tot een verdict te komen. "The industry benchmark study, now in its 21st year, measures owners’ emotional attachment and level of excitement across 77 attributes, ranging from the power they feel when they step on the gas to the sense of comfort and luxury they feel when climbing into the driver’s seat. These attributes combine into an overall APEAL Index score that is measured on a 1,000-point scale."

Winnaar van de Michael Schumacher Bokaal van Voortdurend Winnen zonder Skiën, is ook dit jaar Porsche. Het merk staat voor het veertiende achtereenvolgende jaar op de eerste plek en haalde deze editie 877 punten binnen. Porsche-eigenaars zijn zo tevreden over hun auto dat ze ermee willen trouwen. Het gemiddelde van de hele auto-industrie lag in 2016 op 811 punten. Daar kwam nummer twee, BMW, met 859 gemakkelijk overheen. Net als Jaguar en Mercedes die hun derde plaats en 852 punten delen. Let even op het gat tussen de nummers 1 en 2 en hoe dicht de tweede en derde plek bij elkaar staan. 

De slechtste auto is overigens ook geen verrassing. Voor het tweede jaar op rij willen Smart-eigenaars zelfmoord plegen. Ze gaven slechts 745 punten vroegen zich af waarom hun leven niet was gegaan zoals ze hadden gehoopt. De nummer twee van onderen is Fiat met een score van 755, voorafgegaan door Mitsubishi met 770 punten. 

Overigens is het niet zo gek dat de luxe wagens bovenaan eindigen. Volgens J.D. Powers doen auto's met uitgebreide veiligheidsparafernalia het systematisch beter qua APEAL-score. Klanten worden helemaal wild van automatische remfuncties en dodehoeknotificaties. Waar is het toch misgegaan dat veiligheid de Injebroekje-Index domineert? Eens kijken of daar iets over geschreven staat in Der Untergang des Abendlandes.