Exclusief clubje kaapt Nürburgring voor trackday

All this horsepower and no room to gallop! Een probleem dat de rijkste petrofielen van de wereld niet kennen. Die huren gewoon de Groene Hel af om een middagje te gassen met hun exclusieve speeltjes.

Speedfreaks die vandaag een rondje op de Nürburgring willen maken met hun opgevoerde Volkswagen Golf of gestripte BMW 3 Serie hebben pech. De baan is gesloten vanwege een privé trackday. Een groepje welvarende medebestuurders heeft even geen zin in al dat gepeupel tussen hun supercars van de hoogste categorie.

En exclusief zijn de speeltjes vandaag zeker. Het zal niet vaak voorkomen dat je met een Bugatti Veyron het lulletje van de groep bent. Heb je een hypercar met meer dan duizend pk en blijk je nog het Nederlands elftal onder de voetbalteams te zijn. Treurig. Dat komt omdat zijn buren dit keer bestaan uit gefocuste circuitspecialisten. We zien een Aston Martin Vulcan, Ferrari FXX, Pagani Zonda R, Mercedes AMG GT3 en een Ferrari 488 GT3. We zijn wel eens saaiere parkeerterreinen tegengekomen.

Boven de grote supporttrucks wapperen Zwitserse en Russische vlaggen. Aangezien de grote Ferrari-truck van het Zwitserse raceteam Kessel Racing is, verbazen we ons niet over dat witte kruis. Die Russische vlag is voer voor veel meer speculaties. De Nürburgring is eerder dit jaar opgekocht door de Russische miljardair Viktor Kharitonin. Volgens de geruchtenmolen is het dan ook de nieuwe eigenaar die vandaag een potje racet met vrienden. Mocht dat het geval zijn, dan heeft hij zijn racehart in ieder geval op de juiste plek zitten.