VIDEO. De acht races van Max Verstappen bij Red Bull

Nu we het even zonder Grands Prix moeten doen is dit een mooi moment om terug te kijken op de succescarrière van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Wat kan er toch veel gebeuren in slechts acht races.

Doordat we er al aan zijn gewend dat Max zich mengt in de strijd om podiumplaatsen, is het makkelijk om te vergeten dat de jonge Nederlander begin mei nog voor satellietteam Toro Rosso reed. Daarna ging het hard. De overstap naar Red Bull Racing, zijn eerste raceoverwinning en nog een hele reeks podiumplaatsen: Verstappen had er slechts een paar maanden voor nodig. Waar Toro Rosso sinds het vertrek van Max steeds verder afzakt richting het achterveld, blijft Verstappens vizier gericht op de kop van het veld. De Red Bull is ondertussen sneller dan de Ferrari en daardoor heeft de Nederlander, die alle critici op de baan de mond snoert, alleen nog de Mercedessen voor zich. Die zilveren rakkers verslaan zal dit seizoen moeilijk worden, maar kansen zijn er zeker.

Op 28 augustus begint met de race op Spa-Francorchamps het laatste deel van het seizoen. Als we de eerste acht Red Bull-races van Max mogen geloven staat ons nog veel racevertier te wachten. Ziggo Sport gooide ze in een samenvatting, ondersteund door een hymne van Muse. Bijna acht minuten aan Hollandse glorie op de internationale racetracks, yo-hee, wat zijn we trots. #GOMAX