VIDEO. Zo slepen Turken een auto af

Sneller dan Erdogan een kritische krantenredactie kan sluiten.

Snel korte metten maken met dingen, zo rolt het nieuwe Turkije. Of het nou gaat om een coup, het de mond snoeren van kritische geluiden, of iets trivialers als het aanpakken van foutparkeerders, de Ottomanen zitten er met daadkracht bovenop.

Onderstaande video is vermoedelijk op het Atatürk-vliegveld in Istanboel geschoten (kentekencode 34, en het ziet er uit als een vliegveld), en op luchthavens is het zaak ervoor te zorgen dat niets de doorstroom blokkeert. Dat snappen we helemaal, en dus heeft de bestuurder van deze Clio met zijn alarmlichten aan gewoon dikke pech.

Het bergen van de auto gaat volgens het motto 'van dik hout zaagt men planken.' Waar andere bergers minutenlang moeten klooien met een wankel kraantje en kettingen (*kuch* Schiphol! *kuch*) of een lier die je achteras sloopt, daar maakt deze bergtruck gewoon gebruik van twee uitschuifbare heftrucklepels. Snel klaar, en efficiënt: de lepels komen mooi onder de bandjes te liggen, dus je loopt ook geen schade aan je onderkant op.