Beste Ferrari, verkoop deze man NOOIT een auto

Dit is Ted Klaus, een man met een sadistischer inborst dan Ed Gein en Ramsay Bolton gecombineerd. Ted is verantwoordelijk voor het compleet kapot maken van een prima functionerende Ferrari 458. De gruwel...

Ferrari maakt per jaar nog geen 10.000 auto's, en dus kan je vrij makkelijk stellen dat de vraag naar de kunstwerkjes uit Maranello het aanbod overstijgt. Voor iemand die achter het net viste moet het daarom extra zuur zijn om te weten dat Ted met zijn team een 458 kocht en hem helemaal aan stukjes knipte, in plaats van er mee te rijden.

Klaus is namelijk niet zomaar iemand, hij is de hoofdontwikkelaar van de nieuwe Honda/Acura NSX. Bij de ontwikkeling van Honda's nieuwe supercar wilde het team de nieuwe auto benchmarken tegenover de concurrentie, en dus werd er een Porsche 911 GT3 gekocht, wat de Duitsers ontdekten en met een zeldzame vlaag van humor beantwoordden. Aangezien meer vergelijkingsmateriaal beter is werd er ook een 458 aangeschaft, en geslachtofferd. Dit ging niet Old Yeller-stijl, met een kogel tussen de ogen, maar meer zoals je in de biologieles een kikker ontleedt. Of in dit geval, een paard.

Overigens waren de ontwikkelaars van de NSX aardig onder de indruk van de aluminium constructie van de Ferrari, zo meldt Autocar. Enkele knipsels schijnen te zijn opgeslagen op Honda's R&D-afdeling, om in de toekomst te zeggen: 'zo willen we het hebben'. Is het geweld tegen de 458 in ieder geval niet geheel zinloos geweest..