Leuk. Elektrobusje rijdt Ferrari zoek

Als je duwende bestelbusjes op de linkerbaan zat bent, kun je beter thuisblijven als dit elektrische monster in productie gaat.

Dit is Edna. Een testvoertuig voor een elektrische aandrijflijn van het Amerikaanse Atieva, wat een nieuw bedrijf is dat een eigen elektrische auto in de planning heeft staan. Om publiciteit te genereren laten ze hun busje doen waar elektrische auto's goed in zijn: loeiharde sprintjes trekken in een rechte lijn. Hierbij verslaat de elektrobus modellen van gevestigde merken als Ferrari en Tesla, al zullen we nooit weten of dat aan de auto's of de bestuurders ligt. 

De Edna heeft twee elektromotoren die samen meer dan 900 pk produceren. Het duo is gekoppeld aan een batterijpakket met een inhoud van 87 kWh, zodat hij meer dan één sprint op een volle accu kan trekken.  Het bedrijf heeft voor een bestelbus gekozen omdat dat de ontwikkelaars genoeg ruimte biedt om snel aanpassingen te doen aan de aandrijflijn. Atieva wil uiteindelijk niet in de markt van de bouwvakkerbusjes stappen, maar juist een sedan op de markt brengen. Juist, een nieuw Amerikaans bedrijf dat wil doorbreken met elektrische sedans. Waar hebben we dat toch eerder gehoord?