Matt LeBlanc wil graag Top Gear-host blijven

Bij de BBC zijn ze er nog niet helemaal uit, maar als het aan Matt LeBlanc ligt dan is hij de nieuwe Jeremy Clarkson/Chris Evans van Top Gear.

Sinds de jammerlijke aftocht van Chris Evans bij Top Gear is de geruchtenmolen over de opvolging aan het draaien. Hoewel, de BBC gaf al aan dat ze hoogstwaarschijnlijk geen directe opvolger voor de schreeuwende presentator gaan halen. Een droomtransfer voor Allard Kalff of Bavo Galama zit er dus niet in, godzijdank.

Blijft wel de vraag, wie neemt de rol van zondebok in het komende seizoen van het best bekeken autoprogramma ter wereld dan op zich. Het lijkt nogal voor de hand liggend dat Rory Reid en Chris Harris de microfoon oppakken en alle aandacht op zichzelf vestigen. Maar als iets logisch is, dan is dat voor managers vaak een reden om het juist niet te doen. 

We durven hier vast te voorspellen dat 50 Cent de baan niet gaat krijgen, maar het echte nieuws van vandaag is schokkender. Matt LeBlanc heeft nog helemaal geen contract voor een nieuw seizoen. De versie van 'geen commentaar' die de Friends-acteur deze week in LA gaf was: 'There's nothing officially happening yet. Follow the BBC.' Als het aan hem ligt komt dat contract er wel snel, dan kunnen ze lekker aan de slag. Maar voorlopig is het dus nog even gokken wie er de studiobaas wordt.