Nieuwe Honda Civic laat Europa nog even wachten

Honda vertelt met de nieuwe Civic aan Europa waar het continent staat in de prioriteitenlijst: stijf achteraan.

De eerste beelden van de nieuwe Honda Civic vijfdeurs hatchback zijn vrijgegeven, maar het is nog niet helemaal de auto die in de Nederlandse showroom gaat verschijnen. Het nieuwe model komt weliswaar uit een Britse fabriek rollen, maar het gaat nog om de Amerikaanse uitvoering.

Het ontwerp van de nieuwe Civic mag in ieder geval geen verrassing zijn. De auto heeft natuurlijk dezelfde neus als de eerder gepresenteerde sedan en de hatchback wijkt slechts op minieme details af van de concept car die we op de autoshow in Genève zagen. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat Honda heeft vastgehouden aan het hoekige en agressieve design van het prototype. Hoezee! Vooral de achterzijde met zijn centrale uitlaat en overdosis aan vleugels ziet er lekker sportief, maar ook een tikje ordinair uit.

De overkant van de oceaan krijgt dus de voorkeursbehandeling. De Europese versie verschijnt pas later, al zal het design slechts op details afwijken van de Amerikaanse uitvoering. Denk de gruwelijk lelijke zijreflectoren weg en je bent er al. Wij vermoeden dat het productiemodel zijn publieksdebuut maakt op de autoshow in Parijs begin oktober. Honda kan het tenslotte niet maken om daar weer een kleurvariant van de NSX als belangrijkste nieuws te presenteren.