Tot midden 2017 kunt u volledig doorgesnoven tegenliggers verwachten

We weten het! Eindelijk is duidelijk wat faalstas Van der Steur bedoelde toen hij zei mensen te kennen die aan wiet of hasj waren overleden. Hij had het natuurlijk over verkeersslachtoffers door drugsgebruik.

We hopen dat tijdens de Leidse introductieweek van dit jaar slimmere en competentere rechtenstudenten de bunker van Minerva worden ingelokt, want de staatssecretaris die ze met Van der Steur afleverden is niet hun beste Frankenstein tot nu toe. De man die van falen zijn beroep maakte, verklaarde eens dat hij mensen kende die overleden waren aan softdrugs. Deze uitdrukking is sindsdien niet meer weg te denken uit het repertoire van elke getapte jongen (m/v). Wij hebben het met Sylvana Simons, bijvoorbeeld.

Dat gezegd hebbende, zijn nieuwste falen maakt volkomen duidelijk waar ArtyFarty het al die tijd over had. Wij citeren: "Voor het tweede jaar op rij is de introductie van een speekseltest uitgesteld, omdat de aanbesteding niet rond komt. Minister Van der Steur van Veiligheid & Justitie streeft er nu naar om de drugstest medio 2017 in te voeren, maar Veilig Verkeer Nederland vindt dat veel te laat." Omdat de aanbesteding niet rond komt. Omdat de aanbeste...*touw over balk werpt*.

We kunnen ons in de eerste plaats al afvragen waarom een minister met een miljoenmiljard ambtenaren tot zijn beschikking er niet in slaagt om een aanbesteding rond te krijgen. Maar laten we toch vooral even stilstaan bij het tweede puntje: vanwege bureaucratisch falen, wordt drugsgebruik in het verkeer niet of nauwelijks beboet. Dat betekent dat er geen afschrikmiddel is en het gebruik ervan in ieder geval niet af zal nemen. Binnenkort kent u misschien mensen die aan de gevolgen van drugs in de tegenligger zijn overleden.

Beeld: LSD is ook mooi spul.