Overheid verdient weer meer geld aan autobelasting

De bpm-regeling zou langzamerhand worden verlaagd en afgeschaft, maar we zijn er weer ingestonken met zijn allen: het blijkt allemaal gewoon weer duurder te zijn geworden.

Staatssecretaris Wiebes van Financiën probeerde zichzelf wat populairder te maken bij de kiezers door de gehate bpm in 2016 op de schop te nemen. Sinds januari zijn de tarieven 'verlaagd', althans dat denken we. In werkelijkheid leverde de nieuwe manier van belasting innen in de eerste helft van dit jaar al €100 miljoen extra op volgens de number crunchers van VWE voertuiginformatie en -documentatie.

BOVAG-chef Paul de Waal legde aan BNR uit waar de hogere opbrengsten vandaan zijn gekomen: het afschaffen van allerlei stimuleringssubsidies: 'Mensen gingen auto's rijden die eigenlijk niet bij ze pasten. Dat is voorbij, en dat betekent dat mensen weer een passende auto kiezen.' 

Nu de subsidies wel (grotendeels) zijn afgeschaft, maar de bpm nog niet evenredig is verlaagd, stijgen de inkomsten van de overheid. Ergo: iedereen betaalt weer meer belasting. Wiebes mag een beetje opschieten met het verder verlagen van de bpm zodat ook de man in de file er wat aan heeft.