Concept car van het jaar: Mercedes-Maybach Vision 6

Een enorm slagschip zal aanleggen bij het Concours d'Elegance in Pebble Beach, want Mercedes neemt deze concept car mee. Van buiten oogt hij als een luxejacht op wielen, maar van binnen is het meer een verdwaald ruimteschip.

In het woordenboek zullen we deze Mercedes terugvinden als het tegenovergestelde van bescheiden. De Vision 6 is een enorm gevaarte met een neus waar menig vliegdekschip jaloers op is. Om de gigant enigszins sportief over te laten komen, loopt de daklijn helemaal af tot aan de achterste punt van de auto, waarbij alleen een minuscuul achterruitje deze lijn mag doorbreken.

Twee enorme vleugeldeuren (hallo 300SL-verwijzing) bieden toegang tot een futuristisch interieur dat zich om twee stoelen heeft gevouwen. Deze stoelen lopen over de middenconsole in elkaar door en komen uit op een voetruimte van hout. De middenconsole zelf lijkt nog het meeste op de navelstreng van een alien en dat past prima bij die ruimteschipachtige bediening waar de bestuurder op uitkijkt.

De concept car zal dit weekend te zien zijn op het gazon van Pebble Beach. Wat Mercedes er daarna meer gaat doen, is nog niet bekend. Wij hopen van harte dat ze hier een productieversie van creëren en die met een Maybach-logo in de markt zetten. Die legendarisch naam verdient het om meer te zijn dan een paar stukjes extra leer op een S Klasse.