Op de bucketlist van bezittingen: een Rolls-Royce picknickmand

Jahaa, de meeste Rolls-Royces rijden rond in een verzengende zandbak of een stinkende smogstad, maar je koopt een Rolls niet voor de realiteit. De advocaat koopt zijn 911 ook niet voor het circuit. Dus kunnen we ongegeneerd Brideshead Revisited gaan.

Et in arcadia ego. Dat moet het levensgevoel zijn als je de chauffeur annex butler die picknickmand uit het achterste van je Phantom trekt. Een beetje Pol Roger kappen, wat kaviaar wegschuiven en naderhand welvoldaan een rondje homoseksuele seks. Dat is het ware leven van een high society waar Rolls ook geen afstand van wil nemen, getuige bijvoorbeeld de Spirit of XTC en de extreme aandacht voor details. We noemen duizend en één lichtjes in de hemelbekleding die naar wens kunnen worden geconfigureerd zodat ze de stand van de sterren op uw geboortedag representeren. Dat is ware narcistische luxe.

Net als die fijne pickmand die geen mand is, maar een soort tresoor van Pandora. Alleen al om het uiterlijk heeft u dit ding nodig. Maar er is meer. De binnenkant telt ook. Het Rolls-persbericht is helaas minder exquise dan zijn auto's en begint met de zin "Rarity is an attribute awarded to items of true luxury". Polio, bijvoorbeeld, echte luxe. Maar scrollen we even door, dan leren we dat ter ere van het aankomende overlijden van de Phantom Coupé en de Phantom Drophead dit jaar, nog eenmaal vijftig ultraluxe modellen worden gebouwd. Deze Phantom Zenith-lijn zal ook vijftig picknick-sets bevatten. 

Deze verzameling van luxe valt ietwat tegen. Zestiendelig bestek voor vier personen (bastaards waarschijnlijk, want roestvrij staal); vier glazen (dus er wordt maar één soort wijn gedronken, wat duidt op slechts één gang); enkele  veredelde broodtrommeltjes, zes borden, een snijplank en wat messen voor de zondagse vleessnijder (de butler dus). Tikje karig, maar u kunt er op Pebble Beach in ieder geval gestoofde arbeider op een bedje van gegratineerde kwetsjankie mee eten. Dus ja, toch wel op de bucketlist, deze buitendineerdoos.