Afgetrainde Audi. Q2 Edition #1

Hoewel de eerste Q2's nog moeten worden geleverd komt Audi met een leuk aankleedpakketje voor zijn kleinste SUV. De Edition #1-nomenclatuur werd bij Mercedes 'geleend', de looks zullen liefhebbers van auto's met 'presence' bekoren.

Bij de introductie is de Q2 verkrijgbaar met een 1.4 TFSI of een 1.6 TDI, en het Edition #1-pakket is op elke motorisering leverbaar. Naast 19 inch lichtmetaal en een S Line-behandeling zien we zwarte spiegelkappen en dito C-stijlen met Audi-ringen. De onderkant van de Q2 kreeg wat extra opklikonderdelen in Manhattan Grey.

In het interieur treffen we in hoogte verstelbare sportstoelen, een multifunctioneel stuur met leren bekleding, en aluminium dorpelstrips met een extra sportief S-embleem. Aldus Audi, dat geen beelden van het interieur vrijgeeft.

Prijzen zijn niet bekend, we zouden rekenen met een paar duizend boven de vanafprijs van de Q2, die kaal vlak onder de 31.000 euro begint . De auto wordt er wel lekker dik van, een typering die doorgaans beter werkt op je auto dan op je vriendin, qua complimentjes uitdelen.