FOTO'S! Politie Amsterdam vindt €1,3 miljoen in kofferbak Albanees

De Amsterdamse politie heeft vorige week een grote slag geslagen met de aanhouding van een Albanees die 1,3 miljoen euro aan biljetten in zijn Saab had verstopt. Bij een huiszoeking werd bovendien nog 13 kilo coke gevonden.

Eigenlijk deed de 32-jarige man die aan de Borneolaan staande werd gehouden alles goed. In plaats van in een flashy 6 Serie of iets dergelijks te rijden koos de man voor een superdegelijke Zweedse stationwagon. Deze Gustavo Fring-achtige werkwijze zorgt ervoor dat je mooi onder de radar vliegt, alleen had deze man de pech dat er al een rechercheonderzoek naar hem liep. De aanhouding was dus niet toevallig.

Als onderdeel van het onderzoek ging de recherche ook op bezoek bij een woning aan het Alpert van Metzhof (maps), alwaar een 36-jarige man nog probeerde er via de achterdeur met de genoemde 13 kilo aan marcheerpoeder tussenuit te knijpen. Zonder succes overigens. 

Daarnaast werd in de woning een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en nog eens 40.000 euro in cash gevonden.

Bij alle aanhoudingen en huiszoekingen zette de politie een speciale speurhond in om het geld te vinden. We spraken de Amsterdamse politiewoordvoerder, die ons wist te vertellen dat de stapels cash bijzonder geraffineerd verstopt waren via speciaal ingerichte verborgen ruimtes, die pas na veel puzzelwerk ontsloten werden. Op de foto's hieronder is te zien dat de gretige hondennagels in het vloertapijt van de kofferbak zitten gekerfd.

Uiteindelijk vond de politie de verborgen ruimte onder het reservewiel, met hierin de motherload: €1.300.000 in biljetten. Mooie vangst!

Bron foto's en berichtgeving: politie Amsterdam.