Ford misleidt zijn GT-klanten met woordspelletjes

Dit jaar lanceert Ford de eerste productiemodellen van zijn langverwachte GT, met afstand de meest gehypete Amerikaanse supercar van deze eeuw. Er zouden slechts 500 exemplaren worden gebouwd, maar dit aantal wordt nu verdubbeld.

We nemen u even mee terug naar januari 2015, als Ford een bommetje van formaat dropt op de Detroit Motor Show. Vanuit het niets staat hier ineens een bloedmooie derde generatie GT. 'Wat een verademing in deze tijd van het ellenlang voormasseren en kapotteaseren van modellen!', zo luidde een veelgehoorde mening. En terecht. Helaas wordt het gebrek aan uitrekken vooraf naderhand ruimschoots gecompenseerd. 

Ford neemt namelijk graag een lange aanloop met zijn spraakmakende modellen. Het loopt al bijna 2 jaar lang met de GT te leuren, zonder ook nog maar 1 exemplaar gemaakt of geleverd te hebben. Dat maakt onderdeel uit van een strategie om modellen ver voor hun daadwerkelijke introductie te onthullen, en dat is natuurlijk Fords goed recht. In de lange periode naar de lancering wordt de auto via een zorgvuldig uitgekiende PR-strategie tot op het bot afgekloven, want de paarse broeken in Dearborne weten heel goed wat voor spraakmakend model ze hier te pakken hebben.

Door de productieaantallen kunstmatig laag te houden creëer je een hype, en met meer dan 7.000 aanvragen voor 500 te produceren exemplaren mag je rustig spreken van een gewild product. Alleen is Ford nooit van plan geweest maar 500 GT's te bouwen, het wekte naar de buitenwereld alleen die indruk. Door slim hun woorden te kiezen hebben de Amerikanen formeel echter nooit gelogen.

We pakken de oude persberichten er even bij. In april schreef Ford:

"Applications for the all-new Ford GT supercar may be submitted starting today for the first two years of production - 500 vehicles, via FordGT.com website; online configurator allows anyone to build the Ford GT of their dreams" en "The Ford GT will be one of the rarest Ford products ever. Production is limited to 250 units per year, and the initial ordering period will cover the first two years of production - 500 vehicles."

Hier wordt nooit gezegd dat er maar 500 GT's komen, alleen wordt de indruk wel sterk gewekt. Dikke pech dus voor de klanten die niet tussen de regels door lazen, maandenlang door hoepels moesten springen, en uiteindelijk hun felbegeerde model toegewezen kregen: hun GT wordt minder exclusief dan ze dachten. 

Althans, als zo werkelijk zo naïef waren om te denken dat Ford niet al vanaf het begin plande om langer dan 2 jaar te produceren. Want wie ontwikkelt er nou een nieuwe generatie supercar, en laat deze vervolgens maar 2 jaar mondjesmaat uit de fabriek rollen? Dat is commerciële zelfmoord; de ontwikkelingskosten moeten worden terugverdiend, en dus smeer je ze beter over een groter aantal modellen uit. Zelfs Porsche maakte royaal meer dan duizend Carrera GT's, en dat was in een tijd dat er mondiaal nog een significant kleiner koperspubliek was.

En kijk nou: vandaag, op de dag dat het Pebble Beach-evenement los komt, verblijdt Ford de wereld met het volgende persbericht: 'ALL-NEW FORD GT SUPERCAR PRODUCTION EXTENDED FOR AN ADDITIONAL TWO YEARS'. Een titel die de indruk wekt dat het in de oorspronkelijke plannen na 2 jaar klaar was. 

Dus de wereld krijgt nu niet 500, maar minstens 1.000 Ford GT's (in het nieuwe bericht staat nergens dat er maar 250 per jaar gemaakt worden,) en waarschijnlijk zal het ook hier niet bij blijven. We maken even een aantal educated guesses: na de coupé volgt waarschijnlijk een GT Roadster, een mooie cabrio met targa-achtige constructie en afneembare koolstofvezel panelen. Dat is mooi, want dan zijn we al 6 jaar onderweg. Gooi er daarna nog 2 jaar aan special editions tegenaan en je hebt je zogenaamd geplande productiecyclus van 2 jaar opgerekt naar een gangbare 8 jaar.  Hierna kan je nadenken over een vierde generatie, of in de tussentijd je klanten wellicht wat upgrade-paketten verkopen.

Mocht u nu denken 'tjeumig, wat een accuzuurpissers daar bij Autobahn', even een pas op de plaats. De verruiming van het GT-aanbod heeft diverse voordelen: deze sluwe marketingtechniek danwel Kundenverarschung, zoals de Duitsers dat zo mooi in één woord kunnen typeren, zorgt ervoor dat mensen die buiten de boot vielen nu alsnog kans maken op een GT. en bovendien is het ook voor de dealers die voor een vermogen hun werkplaats moeten vertimmeren prettig dat er meer Ford-supercars komen. En daarnaast: wat kan je er nou op tegen hebben als het aanbod aan de vraag wordt aangepast?

Aan de andere kant getuigt de zet van weinig respect voor de selecte eerste klantengroep, waaronder deze celebs. Hun auto wordt minder exclusief, en dus ook minder waard. Je zou kunnen argumenteren dat resale value alleen interesant is voor car flippers (mensen die auto's alleen als investeringsobject kopen), maar waarom zou je als autoliefhebber niet ook behoefte hebben aan een hoge dagwaarde. Weliswaar overstijgt de vraag het aanbod nog steeds, maar bekijk het zo: als McLaren 1.000 exemplaren van de F1 had gemaakt, dan gingen ze nu zeker niet voor grofweg 10 miljoen per stuk over de toonbank.  

Gelukkig komt de auto nu langzamerhand binnen handbereik, de eerste klanten krijgen hun GT richting het einde van dit jaar. Tot die tijd krijgen we nog genoeg PR-momentjes voor onze kiezen. Noteer maar vast in uw agenda: 

>de bekendmaking van de definitieve specs van de Ford GT ; 

>de bekendmaking van de topsnelheid van de GT ;

>de bekendmaking van het optionele Ford GT 'Le Mans package', met minder gewicht, meer pk's en een Gulf- of aanverwant verfje ; 

>de bekendmaking van de prijs van de GT ; 

>de bekendmaking van de rondetijd die de GT op een relevant circuit neerzet; 

>de video van deze ronde ; 

>de eerste klanten-GT rolt van de productielijn ; 

>de veiling voor een goed doel en opbrengst van het eerste geproduceerde exemplaar ; 

>de onthulling van een speciale genummerde GT met plaques voor de eerste 100 klanten.

En nou niet zo verbaasd kijken. That's the way we do business. En bovendien: zodra de auto komt zijn we allemaal in een klap het hele voortraject vergeten, alsook het feit dat de GT het voor het eerst ooit zonder een V8 moet doen. Want dat het een briljante auto wordt, dat lijkt een aardig zekerheidje. Kom dus maar door met die extra exemplaren, stelletje woordgoochelaars!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dcf37761eef1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });