NSFW: foto's van nieuwe Singers

De Porsches van Singer zorgen voor zulke fijne gevoelens in het hart van een petrofiel, dat je er geen genoeg van kan krijgen. Zo dacht een rijke Amerikaan ook, want hij bestelde er meteen twee.

Singer pakt oude Porsches en verbouwt ze tot kleine stukjes perfectie. Van buiten zien ze er nog grotendeels hetzelfde uit, maar onderhuids is vrijwel alles beter. Het is een beetje alsof je een mooi model een klein beetje make-up, maar vooral heel veel intelligentie geeft. Het resultaat is beide gevallen iets dat alleen voor de happy few op de wereld is weggelegd.

De Singers hebben een compleet nieuwe body van carbonfiber. Het design, het interieur en de techniek worden compleet naar wens van de koper afgestemd. Zo heeft de oranje Targa een interieur waarbij zeven verschillende kleuren leer door elkaar zijn geweven. De motor is een 4.0 flat six met 390 pk die uiteraard is gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met zes verzetten. Zo'n machinaal eerbetoon aan de pure rijbeleving ga je natuurlijk niet verpesten met een automaat.

De grijze Coupé gaat ook helemaal los met geweven ruitjes, maar houdt het voor het oog rustig met neutraal bruin. De auto is een feest voor mensen die van details houden, want Singer heeft zijn best gedaan op elke vierkante centimeter. Opvallend zijn de blauwe toerenteller, de geweven koeienhuiden op het dashboard en de bekleding in de laadruimte en het motorcompartiment. Daar ligt een 3,8 liter flat six met 350 pk. Normaal gesproken vernoemt Singer zijn auto's naar de woonplaats van de eigenaar, maar omdat dit duo naar dezelfde garage gaat is er gekozen voor de plaats en de staat van de Amerikaan. Daarom hebben we hier te maken met de Luxemburg (Targa) en de Minnesota (Coupé).