15 Audi RS'jes voor Bayern München

Jij krijgt een RS! Jij krijgt een RS! Iedereen krijgt een RS! Feest op de parkeerplaats van Bayern München, want de spelers kregen een nieuwe auto van de zaak.

Geef succesvolle sportmannen de keuze uit elke mogelijke Audi en ze kiezen natuurlijk voornamelijk de snelste en duurste modellen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het Duitse merk liefst vijftien RS'en mee mocht nemen voor de selectie. Wat ons doet vermoeden dat de R8 niet op het keuzemenu stond. Een voetbalteam vol testosteronbommetjes waarbij niemand voor de sportauto kiest, lijkt ons ietwat ongeloofwaardig.

De spelersparkeerplaats doet momenteel aan als een bijeenkomst van plofkrakers, daar het volstaat met RS6'en (onder andere Holger Badstuber, Xabi Alonso en Thiago Alcántara) en RS7's (onder meer Mats Hummels, Franck Ribéry en Robert Lewandowski). Sommige veteranen zijn ondertussen al gesettelde familiemannen en kozen meer met hun hoofd dan met hun hart. Arjen Robben rijdt voorlopig in een Audi Q7.

Opvallend genoeg "koos" de onlangs gecontracteerde Renato Sanches voor een Audi A3 Sportback, wat er op kan wijzen dat hij niet hetzelfde aanbod kreeg voorgeschoteld als de grote jongens in de groep. Misschien kan hij later nog promotie maken naar een groter model. Een S8 Plus bijvoorbeeld, zoals trainer Carlo Ancelotti onder zijn kont heeft liggen. Leuk voor de jongens natuurlijk en wat zullen ze trots zijn. Nou ja, tot ze bij het stoplicht Ronaldo naast zich zien staan in zijn nieuwe Bugatti Veyron...