Gompie. Tesla Model S P100D is schreeuwend duur

Voor wie het gemist had: Tesla heeft een nieuw topmodel, de Model S P100D. In november komen de eerste exemplaren naar Nederland, en wie hem wil hebben moet maximaal zijn portemonnee trekken. Damn Tesla, you pricey!

Fully loaded kruipt de BPM- en wegenbelastingvrije Model S P100D richting de 2 ton: voor een exemplaar met alles er op en er aan én 21 inch winterwielen moet je €192.050 aftikken. Wie zichzelf meer in toom kan houden met de optielijst betaalt €154.600. Dat is nog steeds Panamera-money, maar dan krijg je wel een megasedan die in 2,7 seconden op de 100 zit, en tijdens het acceleratieproces gratis je organen herschikt. 

Zelf spelen met de configurator kan hier. Negeer de baity prijs die boven vermeld wordt, dit is een berekening met inachtname van 5 jaar brandstofbudget dat je nu bespaart. Je zou zeggen dat Tesla dergelijke trucjes helemaal niet nodig heeft, maar daar denken de marketingjongens van Elon kennelijk anders over.

Voor we het vergeten: er is ook een Model X. Deze wordt als P100D in 'begin 2017' geleverd, tegen een vanafprijs van €155.700.