Max Verstappen wil de Ferrari's ver achter zich laten

Verstappen heeft duidelijke doelen voor de race in België komend weekend.

In de laatste race voor de zomerstop knalde Red Bull Racing het team van Ferrari voorbij in het constructeurskampioenschap. Dat bevalt de stieren wel en het is nu aan Max Verstappen en Daniel Ricciardo om verder uit te lopen op de rode racers en richting de sterren van Mercedes te kruipen.

"De laatste paar races zijn erg goed voor ons geweest", legt Verstappen uit tijdens de persconferentie vandaag. "We hebben een voorsprong genomen op Ferrari en het belangrijkste is nu om ze voor te blijven en in te lopen op Mercedes, ondanks dat dat heel moeilijk gaat worden. We blijven druk zetten en blijven doorontwikkelen en tot nu toe heeft dat goed voor ons uitgepakt."

Aangezien Nederland geen eigen Grand Prix meer heeft, is de race in Spa het dichtste bij huis voor Max. "Ondanks dat ik hier nog niet veel heb gereden, is dit het dichtste dat ik bij een thuisrace kan komen. Er komen ook veel fans, dus daar kijk ik zeker naar uit."

Nu het F1-circus in België is geland, moest het natuurlijk ook nog even over Stoffel Vandoorne gaan. De Belgische coureur staat bij McLaren in de wachtrij voor een racezitje en kan volgend jaar wel eens een concurrent van Max zijn. "Ik denk dat het goed is voor de autosport in België als Vandoorne in de F1 komt. Je zal dan zeker hier in Spa veel Belgische vlaggen zien, die dan mooi kunnen concurreren met de Nederlandse vlaggen", lacht Verstappen. "Als het gebeurt, is dat goed voor België."

Over nieuwe rijders gesproken: Esteban Ocon maakt zijn F1-racedebuut op Spa. De 19-jarige Fransman neemt bij Manor de plek van Rio Haryanto over. Uiteraard kreeg succesvol rookie Max Verstappen de vraag of hij nog tips had voor de nieuweling, maar de Nederlander hield het simpel. "Gewoon in de auto springen en zo hard rijden als je kan." Duidelijk.