Wilders wil MINDER, MINDER Wegenbelasting

Gisteravond presenteerde Geert Wilders een concept-verkiezingsprogramma vol duidelijke taal. Naast minder 'enz.' wil de Blonde Roerganger ook de wegenbelasting (MRB) halveren. De PVV ziet dat de VVD al lang geen autopartij meer is, en slaat toe.

In het politieke speelveld dendert de PVV als een nietsontzienende stoomtrein voort. Helaas wordt de opponent van het establishment Wilders die een paar zeer valide punten presenteert ingehaald door de dorpsgek Wilders met onuitvoerbare holle en bij vlagen reactionaire retoriek.

Voor de autorijder die houdt van doorrijden en weinig betalen is de PVV de aangewezen partij. Het was immers de PVV die 130 op de snelweg doordrukte, en het is de PVV die met minder belastingdruk voor de autorijder lijnrecht tegenover VVD-bewindspersonen als Eric Wiebes staat. 

In Nederland betalen we per jaar €5,5 miljard euro aan wegenbelasting, een halvering hiervan zou (naar beneden afgerond) inderdaad 2 miljard kosten, zoals politicus en part-time ramenlapper Wilders terecht opmerkt:

Het is waar dat de Nederlandse automobilist (die niet in een Outlander PHEV rijdt) zich blauw betaalt. Al jarenlang is de hoge belasting- en accijnsdruk een doorn in het oog van de automobilist, als je ziet wat er voor teruggeïnvesteerd wordt. Wilders weet dit, en probeert hier zieltjes te winnen. 

En we moeten toegeven, de automobilist die wil dat zijn belangen het best behartigd worden, die komt vanzelf uit bij de PVV. Een andere partij doet het niet voor je.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2803607a1e9', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });