Max Verstappen EERSTE in vrije training Spa

Kijk, Max Verstappen heeft er zin in. Tussen de Nederlandse vlaggen op Spa-Francorchamps heeft hij vandaag de snelste tijd neergezet in de vrije training voor de Grand Prix van België.

Met zijn nieuwe oranje helm maakte de Nederlander vandaag zijn eerste rondjes van zijn thuisrace. Max gebruikte de vrije trainingen niet alleen om de afstelling te optimaliseren, maar ook om te zien hoe hij het maximale uit de baan kan halen. Dat resulteerde in zijn tweede run bijna in een klapper, doordat hij de achterkant van de auto even verloor op de kerbstones. Dankzij een bovenmenselijke reactiesnelheid wist hij zijn Red Bull Racing weer onder controle te krijgen. Uiteindelijk bleef het in de eerste vrije training bij een zevende tijd, minder dan een tiende achter Ricciardo.

In de tweede vrije training ging Max er pas echt goed voor zitten. Hij knalde zijn Red Bull naar een 1:48.085. Op dat moment de snelste tijd van het weekend en ruim twee tienden sneller dan zijn teamgenoot. Tevens een tijd waar niemand meer aan wist te komen. Nu zegt de vrije training nog niets en kan het zijn dat de andere coureurs vooral bezig waren met lange runs. Maar het is in ieder geval een signaal dat Verstappen lekker mee kan komen met de rest.

Na het neerzetten van de snelste tijd kende Max nog wel wat problemen met zijn auto. Op de boordradio beklaagde hij zich over het vermogen van de Red Bull Racing. "Ik heb niet het vermogen dat ik zou moeten hebben." Het team kon echter geen probleem vinden en er werd besloten het probleem naar de training verder te onderzoeken.

Video-update. Het snelste rondje van Max in beeld.