Max Verstappen ELFDE in Grand Prix van België 2016

In een spectaculaire thuisrace weet Max Verstappen de enorme verwachtingen niet waar te maken.

In de eerste bocht gaat het meteen fout. Max komt moeilijk weg en wordt ingehaald door de Ferrari's. Hij probeert de rode wagens terug te pakken door in de eerste bocht de binnenkant te pakken, maar Vettel snijdt te scherp aan, waardoor hij teamgenoot Raikkonen raakt, die op zijn beurt Max weer aantikt. Vettel spint, Raikkonen rijdt door, maar krijgt een lekke band en Max verliest een deel van zijn voorvleugel en moet na één rondje binnenkomen. Tranen bij het oranje leger langs de baan, want de Nederlander valt terug naar de achterkant van het veld.

Een megaklapper (zie hieronder) van Kevin Magnussen zorgt een paar ronden later voor een safety car waarbij een groot deel van het veld een pitsstop maakt. Verstappen ligt helaas op dat moment nog te ver achter om daarvan te profiteren. Max probeert eerst een lange run te maken op de medium-band, maar dat gaat voor geen meter. Na een wissel naar de soft-band brengt wel weer snelheid naar de Red Bull. Max vecht voor wat hij waard is en komt ook weer zijn Nemesis Kimi Raikkonen tegen, maar hij weet uiteindelijk net niet de punten te halen. Met een elfde finishplek is het een teleurstellende afsluiting van het weekend.

De winst is voor Nico Rosberg, die vanaf de start aan de leiding gaat en geen seconde onder druk heeft gestaan. Daniel Ricciardo pakt P2 en haalt kostbare punten binnen voor Red Bull. Lewis Hamilton rijdt een uitstekende race en weet vanuit een kansloze startpositie naar een mooie derde plek te rijden.

In de zesde ronde gaat het helemaal fout voor Kevin Magnussen. In Raidillon (boven Eau Rouge) verliest hij de achterkant van zijn auto en vliegt hij loeihard in de bandenstapel. Hij kan gelukkig zelf uitstappen en lijkt in orde te zijn, maar moet voor controle wel naar het ziekenhuis. Zijn auto ligt volledig in de kreukels en ook de barrière kan wel wat reparatiewerk gebruiken. Na een paar ronden safety car wordt in ronde tien dan toch de race stilgelegd om rustig de bocht weer veilig te maken.