Waanzin. BMW 2 Serie met V8 en 820 pk [video]

'Als BMW zelf geen V8 in zijn M2 stopt, dan doen wij het wel' ~ de makers van dit bizarre apparaat, waarschijnlijk.

Enkele jaren geleden introduceerde BMW de 2 Serie: een opvolger van de 1 Serie Coupé en de kleinste tweedeurs die je van de fabrikant uit München kunt kopen. Omdat de 4 Serie (voorheen 3 Serie coupé) generatie na generatie groter werd was de 2 Serie een welkome kleine toevoeging voor wie de ruimte toch niet nodig had. 

Bovendien is het nog een echte BMW: achterwielaangedreven, en bovendien naar wens met een flink dik powerblok uitgerust. Eerst was er de M235i (nu M240i) met 326 pk en 450 Nm uit een dikke 3 liter zes-in-lijn, later volgde een M2, goed voor 370 pk en 465 Nm. Direct op de achterbanden natuurlijk, zoals het volgens de klassieke Freude am Fahren-filosofie heurt.

Voor wie 'veel' nooit genoeg is, zijn er de tuners. Waar ingenieurs jarenlang werken aan een perfecte afstelling en balans tussen vermogen, gewicht, en handling, gaan tuners het product te lijf met een enorme voorhamer in de vorm van turbo's en engine swaps. Waar 99% van de tuning het Autobahn-predikaat 'meh' krijgt, behoort HGK tot de 1%.

De tuner uit Letland (uw grap over bij elkaar gestolen onderdelen hier) nam een 2 Serie chassis, lepelde hier een GM V8 in, en vertimmerde zo ongeveer alles wat er te vertimmeren viel, waaronder de carrosserie, die nu van kevlar is. Handig als je vijanden met pistolen hebt. 

Het resultaat is deze volstrekt nutteloze, maar stiekem best lekkere pretmachine met een dikke bobbel, en meer power dan een Ferrari F12tdf: 820 peekaa. Of je er ook mee de openbare weg op mag is een nutteloze vraag, dit is geen spul dat je als daily wil gebruiken. Een hobbeltje en je wielen slaan meteen tegen de kasten. En inderdaad: het ding is volgens Formula Drift-specificatie gebouwd, en dus vooral goed om heel hard zijwaarts te gaan.

De naam is een slimme samentrekking van de F22 Raptor-straaljager, en zijn Horse Eurofighter-concurrent, waarbij F22 tegelijkertijd slaat op de interne codenaam van de 2 Serie Coupé. Hierbij is er maar één kleur mogelijk: leger-matgroen. We quoten Howard Beale: this is mass madness, you maniacs! Meer info bij Spiethunters.