Had Tesla de Model S zo moeten maken?

Bij het aanschouwen van dit nogal aparte gevaarte zou je denken dat je tegen een Lexus aan kijkt, maar nee: het is een vertimmerde Tesla Model S, en hij behoort toe aan muziekmeneer Will.I.am. Auto's verbouwen is namelijk een andere hobby van Will.

Je hebt petrolheads en je hebt petrolheads. De ene autoliefhebber met geld zet graag zijn garage vol met zo veel mogelijk Ferrari's en ander spul (95% van de rijkaards), de andere doet liever iets creatiefs en onderscheidends met bestaande auto's. 

Een mooi voorbeeld uit de laatste categorie is vrouwenmepper en hiphoppert Chris Brown, die zijn Lamborghini's regelmatig anders uitvoert. Maar ook Will I Am (vooral bekend van de Black Eyed Peas) heeft een voorliefde voor unieke projecten. Het leverde hem een optreden in Top Gear op (S18E01), en aandacht van de autopers natuurlijk. 

In het kader van think big lanceerde hij in 2012 zijn eigen automerk: I.Am.Auto. Dit merk zonder website of social media-aanwezigheid kreeg als vaandeldrager een door West Coast Customs lelijk vertimmerde DeLorean zonder bijpassende papieren, die eerst in beslag genomen werd, en later zogenaamd gestolen. Na dat geval kwam de muzikant een jaar later nog met een afzichtelijke kruising tussen een Morgan Aeromax en een T-Ford op basis van een oude Kever op de proppen (foto's boven). 

Inmiddels is de I.Am.Auto-stal uitgebreid met deze Model S met zelfmoorddeuren, die deze week in Beverly Hills werd gespot. Als gezegd, het lijkt nu meer op een Lexus, en laat dat nou net het merk  zijn waarvoor Will commercieel bijschnabbelt. In dat kader snappen we de hoekige stijl van de Tesla helemaal. Of Elon Musk bij deze creatie ook notities maakt voor de volgende generatie Model S? Dat weet alleen Elon, maar als hij de crackpijp maar regelmatig aansteekt komt vanzelf het besef dat dit eigenlijk een geweldige unieke creatie is.