Racebaas spreekt Max Verstappen aan op rijgedrag

Wedstrijdleider Charlie Whiting heeft Max Verstappen vandaag op de vingers getikt in verband met zijn rijgedrag tijdens de Grand Prix van Spa. De grijze racescheids waarschuwde de Nederlander voor een mogelijke waarschuwing.

Verstappens fanatieke verdedigingsacties zijn het gesprek van de week in de F1-wereld en Max blijft volhouden dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Daarbij wijst hij er regelmatig op dat de wedstrijdleiding hem geen straf heeft gegeven en dat het daarom wel goed zit.

De wedstrijdleider heeft de kritiek ook meegekregen en beschikt blijkbaar niet over een sterke ruggengraat, want nu komt Whiting toch terug op zijn eerdere beslissingen. Tijdens de gebruikelijke meeting van de teammanagers op donderdag voor een Grand Prix verklaarde de wedstrijdleider dat hij de beelden nog eens grondig bestudeerd heeft en dat Verstappen eigenlijk wel een officiële waarschuwing kon krijgen voor zijn acties.

Verstappen en zijn teammanager Jonathan Wheatly hebben vanmorgen ook nog even met Whiting gezeten, waarbij duidelijk is gemaakt wat er wel en niet  wordt getolereerd.

Verstappen is ondertussen rustig begonnen aan zijn raceweekend. Het Italiaanse Monza is een hogesnelheidscircuit en daar is de Red Bull niet op zijn best. In de eerste vrije training kwam Max dan ook niet verder dan een achtste plaats. Wel mocht Max voor het eerst het halo-systeem testen op zijn auto. Ook Jenson Button en Sergio Perez mochten het nieuwe veiligheidssnufje ervaren. In de tweede vrije training ging het iets beter en eindigde hij met de vijfde tijd. Dat wordt een zware kwalificatie morgen.