Max Verstappen krijgt sterkere motor

Het ziet er goed uit voor de rest van het seizoen van de talentvolle Nederlander. Vanaf volgende race beschikt de Red Bull over meer vermogen.

De zwaarste race voor de Red Bull is achter de rug, dus kunnen Verstappen & Co zich focussen op wedstrijden waarbij de kansen voor het team beter zijn. Over twee weken gaat het F1-circus verder in Singapore op een smalle en bochtige baan die de rode stier een stuk beter ligt. Dit is de kans van het jaar om de Mercedessen te verslaan en daar gaat een kleine motorupdate bij helpen.

Teambaas Christian Horner bevestigt dat Red Bull Racing een paar nieuwe onderdelen meeneemt en dat Renault de motor gaat verbeteren. "We hebben een paar kleine dingen en ik hoorde dat Renault een paar tokens gaat gebruiken. De fabriek focust momenteel al op het volgende seizoen, dus het zullen kleine dingen zijn."

Met een vijfde en een zevende finishplek beleefden de Red Bulls een matig weekend, waarbij ze de strijd met de Ferrari's niet konden aangaan. "Ik denk dat dit echt een vermogenscircuit is met langzame bochten en lange rechte stukken", zo verklaart Horner de resultaten. "Ik denk niet dat dit voor iemand een verrassing was. Maar we zijn beter dan een jaar geleden. We moeten nog steeds stappen zetten om het gat te dichten, maar er komen nu een paar circuits aan die onze auto beter liggen. Singapore, Maleisië, Japan en Mexico, theoretisch zijn dat allemaal circuits die redelijk goed voor ons zijn." 

Verstappen heeft ook zin om de strijd met de Ferrari's en misschien zelfs wel de Mercedessen aan te gaan. "We kijken zeker uit naar Singapore en hopelijk kunnen we daar een sterk resultaat boeken."

Hoewel wij moeite hadden om wakker te blijven tijdens de afgelopen race in Monza, heeft Max zich wel prima vermaakt in Italië. "Voor de neutrale kijker was het misschien een saaie race, maar voor mij niet. Ik was de hele tijd aan het inhalen, vechten en naar mensen toe aan het rijden." De gevechten verliepen deze keer voor de Nederlander zonder incidenten, waardoor de aandachtstsunami die sinds Spa over de Nederlander rolt enigszins is opgedroogd. Kan hij zich mooi in alle rust voorbereiden op Singapore.