Buitenkans. U kunt de motor van Batman kopen

Te koop. Batpod met weinig kilometers. Van een crimefighting superheld geweest, altijd in een grot gestaan en lichte schade aan linkergeweer. Weg tegen elk aannemelijk bod.

Grote opruiming in de Batcave, want de Batpod staat te koop. De motor die we kennen uit de tijd dat de vleermuisman nog goede films maakte staat op een veiling vol filmmemorabilia. Het is één van de zes Batpods die het special effectsteam creëerden voor de films The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Uiteraard is het chassis speciaal gemaakt voor deze onconventionele motor. Een Honda 750-blok zorgt voor de aandrijving en gigantische 31 inch Hoosier racebanden later het duistere monster rollen. De rijder ligt echt op de motor, waarbij er vooral met de armen en schouders wordt gestuurd.

Deze motor is in de twee films te zien en is vooral bereden door stuntrijder Jean-Pierre Goy. De Batpod mocht naast de opnames ook nog zijn opwachting maken bij verschillende promotie-evenementen, waar fanboys kwijlend mochten staren naar dit comicrelikwie.

Tot zover het goede nieuws. Het mindere nieuws is dat de motor tijdens de opnames links en rechts een krasje heeft opgelopen. Blijkbaar zijn explosieve achtervolgingen niet ideaal voor de staat van je lak. Daar valt nog wel mee te leven, maar het echt slechte nieuws is dat de Batpod niet werkt. We gingen er al wel van uit dat de plastic buisjes die geweren moeten voorstellen niet functioneren, maar dat de hele tweewieler alleen vooruitkomt als je hard duwt is wel een tegenvaller. Alle vloeistoffen zijn uit het systeem gehaald en de aansturing van de accu, brandstoftank en gashendel zijn verwijderd. Hopelijk zijn deze dingen makkelijk op te lossen, want als je de stoerste motor van deze aardkloot aanschaft, wil je natuurlijk wel een rondje kunnen rijden.

Mocht je geen probleem hebben met de technische gebreken, dan kan je nog tot en met 27 september een bod achterlaten op deze motor. De tweewieler komt geleverd met een speciale standaard, zodat hij mooi in je huiskamer kan staan. Ben je wel Batman-fan, maar heb je niet de 60.000 tot 80.000 Britse pond (72.000 - 96.000 euro) op zak die de Pod naar verwachting gaat opleveren, dan kan je altijd nog bieden op een Batman-pak of een outfit van slechterik Bane. Ook leuk.