Black lives matter: autorijden is racisme

Kent u Hitler? Man, een heilige vergeleken bij u, de automobilist! Auto's leveren vooruitgang, snelheid, bevallingen in een ziekenhuis (en niet daarbuiten) en algehele progressie in het algemeen en bijzonder. In ruil voor milde vervuiling. = Racisme!

Hoi lieve puntmutsen, PVV'ers, VVD'ers die zich wél aan de integriteitscode houden en mensen die eerlijk belasting betalen en van het restantje een auto kopen: jullie zijn het niet waard om in de schaduw van de stront van een BLM-activist een rotte appel te eten. Jazeker, een BLM-activist. Als u dit acroniem niet onmiddellijk kun thuisbrengen, bent u een racist en staat u hoogstpersoonlijk treinen te beladen. Want BLM staat voor Black Lives Matter, een actiegroep die de waarde van leven niet koppelt aan een cynische verzekeraars-index, maar aan huidskleur. Vooruitgang, heet dat op de UvA.

Vooruitgang heeft ook zijn geheel eigen lingo. Waar vroegah de lingua franca Latijn was (en Hebreeuws en Grieks als u van achteren Scaliger heette), is dat nu de edele taal ven het Kwetsjankies. U bent altijd slachtoffer als u niet sneeuwwitje bent. Dit ultraracistische frame heet bevrijding en emancipatie. 

Wat we daarmee nu precies bedoelen? Ok, op eigen risico, fullquote uit het blaadje voor de mentaal instabielen: "We’re not saying that climate change affects only black people. However, it is communities in the global south that bear the brunt of the consequences of climate change, whether physical – floods, desertification, increased water scarcity and tornadoes – or political: conflict and racist borders."

U rijdt in het rijke Westen uw auto. En dus heeft u volgens de logica van de Other Lives Are Irrelevant-beweging geen recht van zeiken. Auto's vervuilen namelijk en daarom staat mensen die volgens BLM geen identiteit hebben die afwijkt van huidskleur het water en/of zand aan de lippen. Allemaal uw schuld. Want u rijdt auto's. Als u denkt: godverdomme, dit klopt minder dan een lijk met rigor mortis, dan heeft u gelijk. U bent vanwege uw huidskleur en uw auto namelijk de Aristotelische Eerste Onbewogen Beweger van al het leed dat mensen overkomt die niet gepigmenteerd uitgedaagd zijn. 

Wie dit slikt heeft zo lang aan de UvA gestudeerd dat het in DSM V staat, Geheugensteun: zoek op "suicidaal".

Beeld: het stikt traditiegetrouw van de pigmentair uitgedaagden op manifestaties voor mensen die niet verbranden bij zonnig noodweer.