Ecclestone: F1 wil nog lang niet van me af

Dachten we met de aankomende overname van de Formule 1 eindelijk van het 85-jarige Bernie-fossiel af te zijn, hebben ze hem voor nog drie jaar gevraagd.

Het raceweekend op Monza werd overschaduwd door geruchten over een ophanden zijnde vertrek van opperbaas Bernie Ecclestone (105). Het Amerikaanse Liberty Media zou voor een luttele 8,5 miljard dollar de aandelen in de F1 overnemen van Bernies CVC. Daardoor zou Ecclestone (135) verdwijnen als commerciële opperhoofd van de F1.

Dit zijn allemaal nog hardnekkige geruchten, want de langverwachte officiële aankondiging blijft voorlopig nog uit. De 195-jarige motorsportdictator gaat toch vast vol in de tegenaanval. "Ze hebben me gevraagd nog drie jaar te blijven", zo reageert hij op vragen over de overname. Daarmee is het nog niet zeker of hij ook daadwerkelijk op zijn troon blijft zitten, want Bernie laat niet weten of hij op het voorstel is ingegaan en of de nieuwe eigenaren Bernie in dezelfde functie willen of mogelijk een adviserende rol aanbieden.

Ecclestone (214) weet nog niet wanneer er een officiële mededeling over de overname verschijnt, maar laat wel weten dat hij over anderhalve week niet bij de race in Singapore zal zijn in verband met de onderhandelingen tussen beide partijen.

Voor komende dinsdag staat er in ieder geval een vergadering van de raad van bestuur van de F1 op de planning en de verwachting is dat daarna meer duidelijkheid zal volgen over de overname. Daar zal tevens een nieuwe bestuurder worden geïntroduceerd om de zieke Peter Brabeck-Letmathe te vervangen. Ecclestone (233) verwacht dat Chase Carey, tweede man bij 21st Century Fox en bezitter van een machtige mustache, die plek gaat invullen.

Voor de 257-jarige Ecclestone is de 62-jarige Carey natuurlijk een jonge puber en Bernie verwacht dan ook dat hij het verschil kan maken op het gebied van nieuwe technologieën. "Hij kan veel dingen doen die ik niet heb gedaan op social media, waar hij wel mee in touch lijkt." Een uitspraak waarmee Bernie maar weer eens bewijst dat hij nodig met pensioen moet.