Max Verstappen gaat voor winst in Singapore

Het circuit in Singapore ligt er voor de Red Bull goed bij en dat geeft Max Verstappen meteen hoop. Een podium zou leuk zijn, maar hij wil eigenlijk gewoon winnen.

De Nederlandse raceheld moest het afgelopen weekend nog doen met een zevende plek in de Grand Prix van Italië, maar acht zijn kansen voor de race in Singapore aanzienlijk beter. Met zijn sterkere motor zal hij zeker gaan voor een podiumplaats. "Dat zal absoluut het doel zijn, maar ik denk dat we meer naar de overwinning kijken", stelt een strijdlustige Verstappen.

Na het moeilijke Monza, zal het bochtige Singapore een verademing zijn voor de rode stieren. "Monza was erg lastig. Onze auto kwam snelheid tekort op de lange rechte stukken. In Singapore rijden we gelukkig op een stratencircuit waar je erg veel grip moet hebben en dat hebben wij! Gelukkig zijn er op het circuit van Singapore een stuk minder rechte stukken en daar kijken wij enorm naar uit."

Max deed zijn uitspraken gisteren bij een bijeenkomst van de ANWB. De organisatie hield een verkeersveiligheidsdinerwaar werd gebabbeld over terugdringen van het aantal verkeersdoden, maar natuurlijk ook goed werd getafeld terwijl duurbetaalde sprekers hun zegje deden.

Ook Verstappen werd een half uurtje aan de tand gevoeld, waarbij niet alleen zijn F1-prestaties aan bod kwamen, maar ook de verkeersveiligheid op de agenda stond. Zo leerden we dat Max zijn lane assist altijd uitzet, omdat hij het een irritante functie vindt en hij altijd even zijn bandenspanning checkt. Wat een brave jongeman is het toch.

Mocht je nog een half uur over hebben om naar een ietwat stroef interview te luisteren, dan is het hele gesprek hieronder terug te kijken.