Bestel maar. Aanvragen AM-RB001 gaan als een speer

Voor de echt rijken is niets een probleem, ook een prijskaartje van enkele miljoenen voor een auto. De komende 'AM-RB001'-hypercar van Aston Martin en Red Bull heeft nu al drie keer meer vraag dan capaciteit.

In de wereld van de hypercars draait alles er om om de lat hoger te leggen en de concurrentie af te troeven. Je maakt immers de absolute top van de sportwagens, en er kan maar één merk echt aan de top staan. Aston Martin en Red Bull Racing gaan het proberen met een combinatie van voor straatauto's ongeëvenaarde aerodynamica, een 1-op-1 pk-gewichtsverhouding en een schreeuwende V12 die het tot 11.000 toeren kan uitzingen. Hier hebben de rijkelui die altijd op zoek zijn naar iets beters dan de buurman heeft wel oren naar, zelfs als het ze zo'n 3 miljoen euro moet kosten. 

De zorgvuldig voorbereide hype werpt zijn vruchten af: er gaan slechts 150 exemplaren gebouwd worden, maar inmiddels staat de teller van geïnteresseerden al op 450, zo vertelt Aston Martins marketingbaasje Simon Sproule aan Motoring. Dat wordt dringen dus, zodra de AM-RB001-winkel opengaat. Dit laatste zal waarschijnlijk pas in 2020 zijn, dus de kopers moeten flink geduld opbrengen voordat ze hun speeltje hebben, en in de tussentijd hopen dat de aanmeldingen niet veel verder oplopen. Anders krijgen we Ford GT-achtige taferelen.

Aan de andere kant: wie tegenwoordig een dergelijk product nog niet helemaal heeft uitverkocht voor de launch, die doet iets verkeerd.