Briljant! Bekijk de laatste Mad Max zonder digitale effecten

Bereid je voor om compleet flabbergasted te zijn, want hier volgen achter-de-schermen-beelden van Mad Max: Fury Road, George Miller's meer dan megalomane meesterwerk.

Voor wie de moderne versie van Mad Max: Fury Road nog niet heeft gezien: doen! Na 3 delen met Mel Gibson werd het bijna 40 jaar na The Road Warrior tijd voor een reboot met Tom Hardy, Charlize Theron, en een immense cast aan rijk versierde bijfiguren. Voor de regie tekende George Miller, de man die de oorspronkelijke delen eveneens regisseerde, dus het debat over 'of de originele regisseur dit wel zo in gedachten had' was meteen lamgelegd. 

De aanpak was immenser dan groot, met tientallen speciaal gebouwde voertuigen vol spikes, superchargers, en natuurlijk NOS. Want 20 jaar voor de Fast&Furious deed Mad Max al aan lachgasinjectie. Deze auto's, rat rods, en trucks werden zo veel mogelijk echt gecrasht, om de digitale trucage tot een minimum te beperken. Helemaal uitvlakken was natuurlijk niet mogelijk, en in de productie werd nog het een en ander opgepoetst. 

Hoe het er uit zag voordat de CGI-meesters aan de slag gingen? Dat zien we in de volgende vier minuten aan video, die de kijker meteen een idee geeft van de schaal en timing waarop dit soort producties plaatsvindt. We kijken met smart uit naar de volgende Mad Max (Wasteland), die al aangekondigd is. (via)