Hoe hard kan de Bugatti Chiron nu echt?

"Hier, duizend pk in een productieauto, graag gedaan." Ietwat arrogant understatement, dat is Duitse humor. Moet je nagaan hoe enorm de smugface was toen ze de 1500 pk van de Chiron onthulden. Maar de grap is, we weten niet hoe hard die kan.

Duitsers kennende, begint de lach op het moment dat de ander hen onderschat. Dat lijkt ons de enige reden waarom de topsnelheid van de Chiron een schamele 420 kilometer per uur bedraagt. De Veyron Super Sport tikt volgens het Guinness Book of Records de 431 kilometer per uur aan. Wij hebben over de topsnelheid van de Chiron dus nog steeds dezelfde mening: "Een Bugatti begrenzen is als zeggen: ja, ik heb huizen in Belgravia, het Vaticaan en Manhattan, maar locatie is niet alles. Gelul."

Bugatti bestaat alleen maar om aan de rest van de wereld te laten zien wat De Duitser nog altijd vermag, de lagere topsnelheid is marketing door buzz around the brand. Als je het netjes vraagt Als je wagenpark meer waard is dan dat van de gemiddelde stad, geeft Volkswagen je de mogelijkheid om naar de 458 kilometer per uur te knallen. Moet je waarschijnlijk wel naar één van hun supergeheime maar gewoon op Google Maps staande testcircuits komen.

Kunnen we daarmee zeggen dat de Chiron 458 kilometer per uur kan - en niet harder? Nee, waarschijnlijk zit er nog meer in. De geclaimde 458 kmh wordt veilig bevonden/is het punt waarop de Chiron zichzelf begint op te eten. Als ze een coureur vinden die de banden tot het uiterste wil testen, leren we bij welke snelheid dat gebeurt. Want banden zijn waarschijnlijk de echte begrenzers. 

Laten we in elk geval niet zo stom zijn om de Chiron te onderschatten. Voor je het weet staat er een grijnzende VW-baas naast je.