Tesla Model S-roast veroorzaakt door prutselektricien

Elke dag gaan er auto's in vlammen op, en zo nu en dan zit hier ook een Tesla tussen. En aangezien alles wat Tesla (verkeerd) doet onder een vergrootglas ligt, is elke brandende Model S nieuws. Dus ook de 90D die vorige maand in Frankrijk veraste.

Voor een autodealer zijn de meeste proefritjes routine, en sommige memorabel. De rit die een verkoper op 15 augustus met twee mogelijke klanten bij Biarritz aan de Franse Atlantische kust maakte valt in de laatste categorie. Tijdens het rijden merkten de inzittenden dat er iets niet helemaal in de haak was, en enkele minuten later was de dure blauwe Tesla veranderd in een groot elektrisch vreugdevuur.

Zoals gebruikelijk bij de Amerikaanse fabrikant liet Tesla zijn eigen mannetjes (m/v) onderzoek doen, wat vooral heel praktisch is met betrekking tot de beheersbaarheid van het nieuws over jezelf. De onderzoekers komen -zonder verder op details in te gaan- tot de conclusie dat de oorzaak ligt bij een elektrische verbinding die kortsluiting heeft gemaakt. Waar dit normaal gesproken machinaal gebeurt, was de verbinding in dit geval mensenwerk, wat koren op de molen is van zij die denken dat we binnenkort door Skynet opgerold gaan worden. 

Eerder dit jaar ging er al een Model S in Noorwegen in vlammen op, toen deze aan een supercharger ingeplugd was. De oorzaak toen? Juist: kortsluiting. Dat schijn je nog wel eens te hebben met elektrische producten.