Scumbag-taxichauffeur rekent €485 voor ritje Schiphol

Het is niet dat Uber reclame nodig heeft, maar toch maken de rotste appels uit de taxi-/snordersbranche dit grif voor de app. Een oplichter heeft gisteren een stel toeristen gegijzeld die weigerden bijna €500 te betalen voor een kort ritje.

De Nederlandse taximarkt is al jaren verziekt, met de Amsterdamse voorop. Sluipenderwijs werd de oude garde overgenomen door een nieuwe generatie met de wortels ergens in de Noord-Afrikaanse bergen en een strafblad dat lijviger is dan de gemiddelde Tolstoy-roman. Behalve per kilometer kan er doorgaans ook per gram afgerekend worden, en naar korte ritjes kan je fluiten. Doe je moeilijk dan kan je een paar patsen krijgen. Vraag maar aan Rob Site... Case in point. 

Uit Amsterdam hoor je soms verhalen van korte ritjes waar een vergoeding tegenover staat die gelijk staat aan twee retourtickets Amsterdam-Bangkok. Gisteravond was het weer raak, toen een paar Aziatische toeristen van Schiphol naar Amsterdam-West wilden. We vermoeden dat ze na het uitkomen van de terminal door een snorder zijn onderschept, wat een beetje dom is, want tegenwoordig staat overal op de luchthaven duidelijk aangegeven waar de officiële taxi's staan. Maar goed, die gasten kunnen vrij overtuigend praten, en als het laat is ben je niet meer zo scherp.

Een ritje naar Oud-West duurt 20 minuten, en eenmaal aangekomen eiste de chauffeur niet minder dan 485 euro van zijn klanten (of, in hun eigen woorden, 485 Europe Dollar, lol). Toen deze uiteraard weigerden bleef hij met zijn inmiddels angstige passagiers rondrijden totdat één van hen de noodhamer gebruikte om een zijraam mee in te tikken, waarna de zaak op 100 euro beslecht werd. Geen lekkere deal voor de snorder uiteindelijk, die kennelijk op wat minder hardnekkige klanten had gerekend.  

Op onderstaande foto (via AT5) zien we het busje, dat zo te zien niet eens een taxibordje heeft. Nogmaals: beetje dom, maar wie van buiten komt verwacht niet direct dat de taximarkt in het beschaafde Nederland zo'n verrotte jungle is. Ongezien de tyfus voor dit soort parasieten.