Max Verstappen EERSTE in training Grand Prix Singapore

Kijk, dat is nog eens een goed begin van het weekend. Max Verstappen is de snelste op het stratencircuit van Singapore.

Red Bull Racing heeft zijn zinnen gezet op de Grand Prix in Singapore en het start meteen lekker. In de eerste vrije training vandaag lieten de rode stieren zien wat ze waard zijn door de eerste en tweede tijd te noteren. Verstappen was de allersnelste met 1:45.823 en stond daarmee 0,05 seconden voor teamgenoot Daniel Ricciardo.

Het ziet er naar uit dat op deze baan de Mercedessen hun dominantie moeten inleveren. Ook Sebastian Vettel wist de Duitse sterren te verslaan en pakte een derde tijd. Pas daarachter volgde Lewis Hamilton op ruim zestiende achterstand op Verstappen. Rosberg haalde P5 en Raikkonen volgde met een zesde tijd.

Max Verstappen profiteert deze race voor het eerst van een verbeterde motor die 15 pk extra levert. Daarnaast is het circuit van Singapore bijzonder gunstig voor de Red Bull, omdat het nauwelijks lange rechte stukken bevat en veel bochten heeft waar de downforce van de Red Bull van pas komt. Het team is dan ook topfavoriet voor de overwinning op zondag.

Het is was uiteraard niet voor iedereen feest tijdens de eerste kilometers in Singapore. Het grootste drama was er, hoe kan het ook anders, voor McLaren. Slechts vijf minuten in de sessie viel de auto van Jenson Button al uit en moest hij teruggeduwd worden naar de pits. De Brit zal op dat moment ongetwijfeld erg blij zijn met zijn beslissing om na dit seizoen een jaartje te stoppen.

Meer pech bij Romain Grosjean die door technische problemen niet eens naar buiten kon. Hij bleef er gelukkig vrolijk onder en kwam lachend in beeld terwijl hij een potje zat te kaarten met een monteur.

Nico Rosberg maakte aan het einde van de sessie nog een foutje, waardoor zijn Mercedes in de muur belandde. De schade viel gelukkig mee en de Duitser kon op eigen kracht terugrijden naar de pits, waar ongetwijfeld de nodige reparaties volgen.

De tweede vrije training levert Verstappen een derde tijd op achter Raikkonen en snelste man Rosberg. Lewis Hamilton heeft technische problemen en kan daardoor maar tien ronden rijden. Bij McLaren blijven de klachten ook aanhouden. Dit keer is het Alonso die helemaal aan het einde van de training zijn auto langs de kant moet zetten met versnellingsbakproblemen.