Eindelijk nieuws over toestand Michael Schumacher

We weten weer wat meer over de gesteldheid van F1-legende Michael Schumacher, maar het is niet erg positief.

De Schumi's hebben een rechtszaak aangespannen tegen het Duitse roddelkrantje Bunte. Die meldde afgelopen december dat de grootste F1-coureur aller tijden weer kan lopen en een arm kan bewegen. Het Duitse Albert Verlinde baseerde zich op een "betrouwbare informant", maar die bleek toch niet zo goed op de hoogte als gehoopt. De hele entourage van de gecrashte racer natuurlijk over de zeik. Volgens manager Sabine Kehm klopt er niets van het bericht, worden er valse verwachtingen geschapen en wordt de privacy van de familie geschonden. De stap naar de rechter was dan ook snel gemaakt

Michael Schumacher (records.jpg) kwam in december 2013 ten val tijdens het skiën en raakte met zijn hoofd een rots. Na zes maanden in een coma te hebben gelegen, probeert de F1-held nu weer te herstellen, maar dat gaat dus nog niet zo hard. Michael is wel thuis, waar zijn vrouw een complete revalidatieruimte voor hem heeft ingericht. Als gevolg van de rechtszaak moet de familie van Schumacher nu bewijzen dat het verhaal onzin is en dat betekent dat ze details over Michaels toestand moeten delen. Hierdoor weten we nu dat de zevenvoudig wereldkampioen nog steeds niet kan lopen en dat het helemaal niet zo goed met hem gaat als het artikel suggereert.

De rechtszaak lijkt vooral dikke pech voor de Santegoedsjes van de oosterburen, want dit artikel kan wel eens duur uitpakken. Als de Schumachers in het gelijk worden gesteld, kunnen ze een schadevergoeding van tussen de 40.000 en 100.000 euro tegemoet zien. De rechter doet waarschijnlijke in oktober uitspraak.