Donald Trumps Lambo scoort topprijs

Luidruchtig, onpraktisch en genadeloos hard; Donald Trump en zijn Lamborghini lijken voor elkaar gemaakt

Jawel, de man die 'Make America Great Again' als campagneslogan heeft, reed in een Italiaanse sportauto. Snappen we ook wel, want zo'n Lamborghini Diablo scheurt een stuk lekkerder dan een Corvette of Viper uit dezelfde tijd. Daar komt nog bij dat de diepe brul die de uitlaat verlaat uitstekend past bij de gebakken lucht die uit de raarharige presidentskandidaat komt zetten.

Donald Trump wist bij het aanschaffen van deze Diablo VT Roadster in 1997 de drang om zoveel mogelijk producten in zijn leven te vergulden even te onderdrukken, waardoor de auto in een sportief Lemans Blue is gespoten. De 5,7 liter V12 braakt bijna 500 pk uit en dat is genoeg om ieders haar door de war te gooien in deze cabriolet. Een 0-100-tijd van 4,1 seconden en een topsnelheid van 328 km/u zijn ideaal voor als je paar boze Mexicanen achter je aan hebt zitten.

Met ruim 19 jaar achter de rug en bijna 25.000 kilometer op de teller is de Diablo VT een klassieker in wording. Zoals we weten is Trump meer van de jongere modelletjes en daarom mag het ook een verrassing meer zijn dat de auto niet langer in zijn bezit is.

Nu de zakenmagnaat is verwikkeld in een verhitte strijd om de machtigste man op aarde te worden, is er waarschijnlijk geen beter moment om deze Lambo te verkopen. Het hoogste bod kwam dan ook uit op 460.000 dollar, wat meer is dan dat vergelijkbare auto's zonder bekende eigenaar opleveren. Toch was het voor de verkoper nog steeds niet genoeg, want de minimumprijs werd niet gehaald. We hopen voor hem dat Trump president wordt, want als de republikein het niet haalt, zal deze Lambo snel een groot deel van zijn meerwaarde verliezen.