Driewerf hulde! BMW Films keert terug

Wie aan het begin van deze eeuw voldoende levensjaren op de teller had kent BMW Films ongetwijfeld. Een fijn out-of-the-box idee waarbij professionele acteurs en regisseurs werden gemixt met rokende Bimmers. Deze formule maakt nu een comeback!
@media (max-width: 679px){#fig-65e6edeac0cff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6edeac0cff img{#fig-65e6edeac0cff img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e6edeac0cff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6edeac0cff img{#fig-65e6edeac0cff img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e6edeac0cff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6edeac0cff img{#fig-65e6edeac0cff img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e6edeac0cff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6edeac0cff img{#fig-65e6edeac0cff img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}

Omdat nostalgie fijn is, gaat Autobahn even aan de memberberries. Er was ooit een tijd dat BMW bijna uitsluitend toffe dingen deed. We hebben het over het begin van deze eeuw. Een tijd waarin de X5 (1999) net op de markt was, alleen BMW-diesels turbo's hadden, en Gran- en Active Tourers alsook GT-carrosseriestijlen zich nog niet als donkere wolken boven Mordor de BMW-kantoren samenpakten. Alleen wie daadwerkelijk in de toekomst kon kijken verwaarde de omineus duistere Mahleriaanse toekomstmuziek van het concern, voor de rest was alles nog eenhoorns en regenbogen bij BMW.

In deze tijd produceerde BMW USA een achttal toffe professionele korte films waarbij kosten noch moeite werden gespaard. Er werd een blik regisseurs opentrokken die later meerdere oscars zouden winnen (of - in het geval van Tony Scott- voortijdig een einde aan hun leven maakten), alsook A-list talent uit Hollywood, dus ja: BMW ging all out. Kost wat, maar dan staat er ook iets.

De bekendste van allemaal was waarschijnlijk Guy Ritchie's Star, waarin Clive Owen als chauffeur van een heerlijk schmierende kapsones-popster-ijskoningin opdraaft. De rol werd mooi ingevuld door Ritchies halve trouwboek van destijds, Madonna. Verantwoordelijk voor het gumwerk was de iconische 400 pk sterke E39 BMW M5 en zijn 5 liter V8. Met handbak uiteraard, want in die tijd roerde je nog gewoon zelf. Oh, en aan het begin van deze eeuw werd er nog niet zo moeilijk gedaan over handheld bellen, blijkbaar (rond 4:00 minuten).

Tot onze grote vreugde vernamen we vandaag alweer het tweede BMW-nieuwsfeit dat een grote glimlach op ons gelaat toverde: na het glorieuze bevestigingsnieuws van de aanstormende 8 Serie blijkt nu ook het concept van BMW Films een reboot te krijgen. Wederom met Clive Owen, die weliswaar 15 jaar ouder is, maar in acteerland is dit niet zo relevant.

We krijgen een sneak peek in de nieuwe productie The Escape, met wat lijkt op een 3 Serie of een 4 Serie Gran Coupe. Of zou het de nieuwe 5 zijn? De korte film verschijnt over iets meer dan een maand op de site van BMW Films en op de regisseursstoel zit dit keer Neill Blomkamp, van District 9- / Elysium-faam. Kom maar door!