'Max Verstappen is net Fernando Alonso'

Natuurlijk is dit geen citaat van een blinde moderecensent die vindt dat Max Verstappen ook een monobrow heeft. Het is treiterteameigenaar Flavio Briatore die de Fernandovibes krijgt van Max.

Interviews met Flavio Briatore leveren altijd veel leuk materiaal op; de man vindt overal wat van. En meestal komt er indirect uit naar voren dat hij zelf nogal briljant is. Zo sprak hij afgelopen raceweekend met de Italiaanse televisie over de Formule 1 en ja, daar komt ook weer een hoop stof uit.

Max Verstappen doet de Italiaan erg terugdenken aan Fernando Alonso in zijn begindagen. De Spanjaard was toen ook het jongste wat de Formule 1 ooit had meegemaakt en hij reed evenals Max de sterren van de hemel. Toen nog wel. Leuk natuurlijk dat Flavio dat zegt, maar het is uiteraard een compliment aan zichzelf: Briatore haalde Alonso de Formule 1 in. Verstappen is volgens de Italiaan een fenomeen en een talent. Hij moet vast ook waardering kunnen opbrengen voor het womanizende talent van de Limburger.

Uiteraard ging het gesprek ook nog even over de Mercedes-rijders Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Briatore denkt dat Rosberg de boel inmiddels behoorlijk onder controle heeft , maar dat zijn Britse collega teveel de DJ en de muzikant uithangt: "Hij is met teveel dingen bezig; als hij wil winnen moet hij zich concentreren op een ding. Als ik hem was zou ik wat minder muziek maken en wat meer Formule 1 doen."

Ook voor het Ferrari-team heeft de Italiaan een tip: "Ze wonnen pas van ons toen ze twaalf monteurs van Renault overnamen." Flavio stelt daarom voor dat de Maranellesi een basis in Engeland bouwen: zet een schuurtje tussen McLaren, Williams en Red Bull in, dan hebben ze een antenne voor de Britse techniek.