Wegmisbruikers USA: Ford GT-trio over de schreef

Auto's moeten voor hun introductie getest worden, zo ook Ford GT's. In een dik 650 pk sterke supercar rij je echter in een handomdraai te hard, zo ontdekten ook de Ford-testrijders die met twee keer de toegestane snelheid werden gepakt.

De gecamoufleerde prototypes van de steeds minder exclusieve duurste Ford ooit (nieuwprijs: ca. 400.000 USD) waren al eerder gespot toen ze in het bergachtige Colorado hun rondjes reden, en wellicht leverde dit ook de aandacht van de lokale 5-0 op. Deze trokken er met hun Suburbans en een lasergun op uit, en wisten de sportwagens met vleugeldeuren in een 50 mph-gebied op 101 mph te klokken. In gewone metrische mensentaal: ze reden 162 km/u waar 80 km/u was toegestaan. Of, als u het nog  meer Jip en Janneke wilt: ze waren fucked.

Normaalgesproken zou dit aan het oog van de media zijn onttrokken, maar toevallig was er een camera in de buurt. Of helemaal niet toevallig, voor de complotdenkers onder ons. Maar nee, dit is niet het soort PR dat je wilt als autofabrikant. Desalniettemin zijn de plaatjes - via Vail Daily - leuk. Kennelijk is Ford nog niet zeker over het spiegeldesign, getuige de verschillende uitsteeksels op de GT.