Dit is je tweede kans voor een Porsche 911 R

De beste 911 was binnen no time uitverkocht, maar iedereen die achter het net viste krijgt nu een herkansing. Het goede nieuws is dat je niet eens BFF's hoeft te zijn met Porsche om in aanmerking te komen.

De 500 pk sterke atmosferische 4,0-liter zescilinder uit de GT3, maar dan in een auto zonder een enorme strijkplank als spoiler en met een handbak; het is een recept waar de liefhebbers spontaan van beginnen te kwijlen. De 991 exemplaren die Duitse fabrikant momenteel bouwt, zijn allemaal al vergeven en je moest een vriend van het merk zijn als je in aanmerking wilde komen voor de ultieme 911. Oh ja, en je moest natuurlijk ruim twee euroton bij de hand hebben.

De wereld kent meer rijke Porsche-fanaten dan 911 R's en dat betekent dat veel potentiële kopers teleurgesteld achterbleven. Die krijgen nu de kans om dat goed te maken, want volgende maand wordt er een 911 R geveild. Blijkbaar is niet iedere eigenaar even blij met het nieuwe speeltje, want na slechts 52 kilometer gaat dit exemplaar alweer in de verkoop.

Het gaat om nummer 135 van de 991 R's. Dit exemplaar is origineel in Zweden afgeleverd aan een koper, maar meer dan 52 kilometer heeft hij er niet mee gereden. Het is niet bekend of de Porsche gewoon enorme tegenviel, dat hij plots is overleden of dat hij de auto altijd al puur als investering zag, maar we kunnen er zeker van zijn dat hij uit Porsche's vriendengroep wordt getrapt.

De betreffende auto is wit met de kenmerkende strepen van de R in het groen. Ook de merknaam aan de zijkant is groen, want dat is zo lekker consequent. In het interieur domineert bruin en zwart leder, waardoor een klassieke sfeer wordt neergezet.

Mocht je willen bieden op deze gelimiteerde 911, dan moet je op 7 oktober even op bezoek bij de zuiderburen. In de Belgische kustplaats Knokke vindt dan de Zoute Grand Prix plaats en daar houdt Bonhams een hamerfestijn waarbij onder meer deze Porsche aan bod komt. Diepe zakken zijn uiteraard een voorwaarde, want het veilingshuis schat dat de opbrengst tussen de 250.000 en 350.000 euro uitkomt. Ietwat aan de bescheiden kant, zo gokken wij, maar we zullen zien wat deze snelle verkoop de ondankbare Zweed oplevert.