BMW propt M4-blok in extra hete M2

Je kan blijven pielen aan de bescheiden motor in de M2, maar je kan natuurlijk ook gewoon een beter blok pakken.

BMW sleutelt al een tijdje aan een extra pittige M2. We zagen een tester over de Nürburgring knallen en een mogelijk vermogen van 400 pk echode al in het geruchtencircuit. In eerste instantie werd gedacht dat BMW de bestaande motor (N55) zou kietelen voor het extra vermogen, maar nu lijkt het erop dat de ontwikkelaars er simpelweg een ander blok in gooien. 

Dit andere blok is de S55 uit de huidige M3 en M4. We geven toe dat het in beide gevallen gaat om een 3.0 liter zescilinder met turbopower, dus heel groot zijn de veranderingen ook weer niet. Maar dankzij sterkere onderdelen, zoals de zuigers, kleppen en krukas, is de nieuwe motor makkelijker naar hoge vermogens te trekken.

Het doel is nog steeds om 400 pk in de M2 te proppen en dat moet met de S55 zeker lukken. De rest van de vooruitgang wil BMW boeken door zoveel mogelijk kilo's overboord te gooien. Denk hierbij aan een overdosis aan koolstofonderdelen, waaronder het dak en alle onderdelen die nu al als M Performance-optie in het zwarte goud zijn te krijgen.

We verwachten dat de BMW M2 Clubsport, of M2 CSL, of M2 Supergeil, of hoe ze hem ook gaan noemen, in een gelimiteerde oplage verschijnt en daarmee het kleine broertje van de M4 GTS vormt. Aangezien dat ook al een machtig product van de M-divisie blijkt te zijn, kunnen we niet wachten op de compacte uitvoering.