Jongen blaast eigen auto op met luchtverfrisser

Onzekere jongeren, stiekeme rokers en luie schoonmakers opgelet! Je auto volspuiten met luchtverfrisser kan levensgevaarlijk zijn.

Je eerste auto is zelden je droomauto. Het is meestal het coolste dat op dat moment beschikbaar is voor het bijzonder beperkte budget dat je hebt en daardoor moeten er concessies worden gedaan. Je kan namelijk wel dat sportief ogende modelletje kopen waarmee je helemaal de man bent bij je medepubers en je gegarandeerd indruk maakt op Sterre uit M3B, maar dan moet je wel het goedkoopste exemplaar nemen dat wordt aangeboden. Dat een fanatieke kettingroker daarin meer heeft zitten paffen dan een gemiddelde hoogoven neem je maar voor lief.

Een 17-jarige Duitsers dacht de intense rokerslucht wel even te kunnen verjagen met een paar busjes luchtverfrisser. De stak moet hardnekkig zijn geweest, want hij spoot meerdere bussen van verschillende merken leeg in zijn aanwinst.

Of dat werkte tegen het tabaksaroma is niet bekend, maar wel is duidelijk dat de verfrisgeurtjes een explosief mengsel vormden in de auto. Dat bleek wel toen de jongen zijn deur opendeed en daarbij automatisch de binnenverlichting aanschakelde. Dit creëerde de benodigde vonk die resulteerde in een explosie die zowel zijn zijruit als het panoramadak uit de auto blies.

De pechvogel is met brandwonden aan zijn armen naar het ziekenhuis gebracht. Of de rokersgeur nu ook uit de auto is verdwenen heeft de Polizei niet bekendgemaakt, maar we vrezen het ergste voor de jongen. Volgende keer maar weer gewoon een dennenboompje aan de binnenspiegel.