Bejaarde straatracers rijden nog bejaardere Uber-chauffeur dood

Ga er even voor zitten, want de WTF is groot met deze. In Florida - het Almere van de VS, maar dan mogelijk nóg erger - hebben een Lamborghini en Porsche in een met alcohol gevoede straatrace een arme bejaarde man doodgereden.

Dankzij de Fast & Furious-franchise hebben we wellicht het idee gekregen dat elke straatracer een afgetrainde mooiboy van ergens in de 20 of 30 is, maar niet in Florida. Matter of fact: geen van de betrokkenen in dit tragische incident was jonger dan 60 jaar.

De bestuurder van de eerste generatie gele Lamborghini Murcielago (580 pk) - fitness-multimiljonair Roger Wittenberns (60) - was in Delray Beach na een paar drankjes aan het racen tegen zijn 61-jarige vriendin in haar matchende Porsche 911 (991) Cabrio. Op de openbare weg natuurlijk, want wat kan daar mis gaan? Helaas voor de 82-jarige J. Gerald Smith (foto) - die zijn tijd vulde als Uber-chauffeur met zijn Buick Enclave-SUV - kruisden hun paden. Na een frontale botsing was Smith op slag dood en het overjarige Lamboklootzakje zwaargewond. Zijn banga parkeerde ondertussen haar Porsche verderop en koos, zonder zich om de slachtoffers te bekommeren, het hazenpad.

Florida. Naast de wachtkamer van Onze Lieve Heer is het toch vooral de staat waar menig Amerikaan graag dit mee zou doen. 

Alle foto's en informatie via Delray Beach Police.