KOOP! Een niet-bestaande M3 Touring

Dat er nooit een E30 M3 Touring is geweest hoeft geen belemmering te zijn om er toch een te kopen. In de US of Awesome staat er namelijk wel een te koop.

Geef het maar toe. De E30 Touring is een van de beste auto's die ooit is getekend. Geen tierelantijntjes en frutsels, gewoon rechtdoor met een lineaal. En dan te bedenken dat de auto helemaal niet is ontworpen, maar gewoon is gemaakt door een van de arbeiders van Beierse Motorfabrieken.

Dat schept meteen een bruggetje naar de E30 M3 Touring. BMW heeft namelijk nooit de moeite genomen om een echt beschaafde motor en bijpassend onderstel in/onder die auto te leggen. Gemiste kans, die fout maken ze tegenwoordig niet meer. Maar zoals de werknemer BMW hielp met het idee van de Touringversie, zo heeft een Amerikaan het op zich genomen om toch een M3 te maken van de Touring.

Uiterlijk lijkt het allemaal alsof de auto zo door de fabriek is afgeleverd. Onderhuids is er echter het een en ander aan getweakt. De zescilinder is bijvoorbeeld afkomstig uit de veel nieuwere E46. Het is een S54 die 338 pk uit benzine weet te toveren. De zesversnellings handbak eindigt op het Z3 M Roadster subframe om het geweld aan de weg over te brengen. Vooraan zit de ophanging van de E30 M3.

Dit zijn de youngtimers die we graag voorbij zien komen: wel gemodificeerd, maar uiterlijk nog zo dicht mogelijk bij het origineel (of het origineel dat helaas nooit geweest is).