Teambaas Red Bull: '99% kritiek op Verstappen is onterecht'

Terwijl F1-coureurs tegenwoordig janken als voetballertjes, zijn er gelukkig nog kerels die inzien dat Max Verstappen gewoon zijn werk doet, net wat verder durft te gaan en dus om niks wordt afgezeken.

Autosport vroeg aan Red Bull-teambaas Christian Horner of Max beschermd moest worden tegen de kritiek van bijvoorbeeld Ferrari-rijders die zijn vergeten wat verdedigen is. Horner: "Het hangt ervan af of de kritiek terecht is of niet, en 99% was niet terecht. Daarom moet je die kritiek gewoon negeren en doorgaan met je werk".

De enige reden dat Verstappen zo onder een vergrootglas ligt, is volgens Horner omdat Max zo goed presteert. De kritiek die wel terecht is, ondervangt de teambaas nonchalant: "Max is gewoon een jonge vent en dus is het normaal dat hij af en toe een fout maakt, maar hij leert erg snel. Het hoort allemaal bij zijn ontwikkeling en leerschool".

Maar we moeten niet denken dat Max een groentje is of zomaar een zondagskind met geluk. Max behoort tot de allerbesten en niet alleen van dit moment. Horner zegt daarover: "We zien dit steeds weer als buitengewoon getalenteerde coureurs zich aandienen; steeds is er dan kritiek." Komt die namenlijst: "We hebben het gezien met Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso...en met Ayrton Senna."

Horner geeft Verstappen ook na deze uitspraak nog een welverdiende verbale pijpbeurt, maar dat doet weinig terzake als je baas je vergelijkt met de beste coureur aller tijden. Dan doe je toch iets goed.