Porsche kiest slechtste stad voor stunt Le Mans-racer

Coureur Mark Webber in een Le Mans-racer op de openbare weg; dat valt overal op behalve hier.

Nekken laten draaien met een Porsche 919 Le Mans-winnaar is over de hele wereld geen enkel probleem, alleen bij Londen hebben we zo onze twijfels. De Britse hoofdstad is verzadigd op het gebied van auto's. Het centrum stikt van de Lamborghini's, Porsche's en Ferrari's en ook zeldzaamheden als Pagani's en Koenigsegg zijn geen ongewone verschijning.

De jaarlijks terugkerende Arabieren proberen elkaar nog af te troeven met gouden wraps, diamanten details of fluwelen Ferrari's, maar ook daar staan de inwoners tegenwoordig al compleet apathisch tegenover. Ze hebben het allemaal al een keer gezien en kijken nergens meer van op.

Dus als je ergens reuring wil creëren door een bijzondere racer over de openbare weg te sturen, dan zit je in hartje Londen helemaal verkeerd. Waarschijnlijk denkt de meerderheid van de voorbijgangers dat een vermogend oliehandelaar een nieuw speeltje heeft om indruk te maken op zijn collega's. Een beetje matige poging overigens, want de 919 beschikt niet eens over een chromen wrap, een overmatig luide Akrapovič-uitlaat of zelfs maar een passagiersstoel voor een pornoblonde metgezel van twijfelachtige zeden. Een dikke onvoldoende dus op de patserbakscore.

Waar de omstanders maar matig onder de indruk zijn van de enduranceracer, is Porsche in zijn nopjes. De rit van Webber voert langs veel toeristische hoogtepunte en dat levert weer leuke plaatjes op. Nou ja, als er geen spiegelend chromen Lambo langsrijdt om de aandacht af te leiden natuurlijk.